Kalbin Anahtarı 2 - Aşkım Kapışmak


1. Bir adım daha yaklaş gerçeğine. Huzur mu aradığın, biraz sabret, acısa da canın bu süreçten geçeceksin bir kere, yeter ki umudunu yitirme.

2. Başlıyorsun... Adım attıkça uzaklaştığını sanıyorsun, yanılıyorsun oysa her adımında kendine değil gerçeğe yakınlaşıyorsun.

3.Yanlış seçimlerin yüzünden başkalarını suçlamayı bırak! Hatalarını kabullen. İşte o zaman güçlü bir adım atmış olursun...

4.Yüzündeki çizgilerden anlaşılır ne kadar fazla yol yaptığın ve nelerle karşılaştığın; gözlerinden okunur o yolculukta kendine ne kadar yakınlaştığın ve ne kadar kendini tanımaya çalıştığın.

5.Kimi zaman farkında değildir hangi durumda nerede durduğunun, kimi zaman ise bilinçli olarak yapar, üzer karşısındakini, üzdükçe zevk alır, kendini bir başkasının gözünden görmektir sadece amacı; iyi ve kötü fark etmez.

6. Umutsuzca geçmişe bakar bulursun kendini, ama gün gelir sabırla beklemeyi de öğrenirsin.

7. Sürekli hızlanmak zorunda gibi hissederiz kendimizi, oysaki çoğu zaman kaybedişlerimizdir hayata tekrar tutunmamıza neden olan ve bizi hayat ile ilgili düşüncelere sevk eden.

8. Sanal bir kalabalığın içindesin ama yalnız. Farkında bile değilsin yalnızlığının. Telefonunun şarj süresi kadar hayattasin aslında ama görmüyorsun.

9.Umutların tükendiği, artık her şey son buldu dediğin anda değişir aslında her şey, ilk önce senin düşüncelerinde değişiklikler başlar.

10. Eşyalardan ve insanlardan beklentini en aza indirince, mutluluk ve mutsuzluk kaynaklarının günlük moda akımlarına göre değil de; değişmeyen ve değişmeyecek olan seni iki dünyada mutlu edecek ve sorularına cevap olacak bir yaşamda bulabileceğine inandığında; kapılar açılmaya başlar önce zihninde, ardından hayatında kilitler çözülmeye başlar.




11. Egonu kontrol edemediğinde; elinden geleni yaptıktan sonra hayırlısı diyemediğinde problem yaşamaya devam edersin.

12. En yakınındakilerden başlıyor insan en acıtıcı sözleri söylemeye.

13.Hiç kimseye söyleyemediklerimizi ve biriktirdiklerimizi en yakınımıza boca ederiz çoğu zaman.

14. Artık hiçbir şeyin başlangıçtaki gibi olmadığını ve gittikçe zorlaştığını görürsün... Sana zor gelmesinin nedeni şimdiye kadar almadığın sorumlulukları, hep başkasına yüklediğin sikıntılarla ve sana sürekli başkasından geleceğini düşündüğün beklentilerinle karşı karşıya kalırsın...

15.Yolculuktur aslında hayat, kimi zaman virajlı yollardan geçersin kimi zaman ise düzlüklerden; kimi zaman hızlanman gerekir , kimi zaman da yavaşlaman. Aniden karşına çıkar problemler; manevra yapamadan, tehlikeyi göze almadan atlatamazsın belki de veya çıkar karşına sana güzelmiş gibi görünen bir manzara, senin için güzellik bir uçuruma dönüşür bilemezsin.

16. İstemediğin gibi gittiğini düşündüğünde hayatı sorgulamaya ve anlamaya çalışırsın; oysaki durup bir sakinleşip seyretsen neler kazandığını göreceksin dışarıdan, bir kendini bırakabilsen, kendinden bir vazgeçebilsen...

17.Asıl cesaret korkmakta değil, korktuğun
halde devam edebilmektedir.

18. Sahip olduklarınla övünme şükret.. Çünkü hepsi birer emanet.

19.Gelecek ile ilgili kaygıları ve anı sadece hazlar için yaşamadığında, yani vazgeçtiğin sürece özgürleştiriyorsun kendini.

20. Sadece yapılanlar değildir insanı geliştiren, çoğu zaman yapmadıklarımızdır; kötülük yapmazsan bu bir iyilik yapmış olma anlamına gelir.



21. Sürekli çelişkili haller gibi görünen aslında normal bir akışin içindedir insan, çelişkilerinden ayırt ederek ve öğrenerek olma sürecine başlar. Kendisini hayata konumlandırmaya çalışır ardından; hep bir yol arar. Aslında hepimiz arayıştayızdır, kimi kendini renkli dünyaların ışıkları altında unuturken, kimi ise tek başına denize bakarken bir bankta bulur kendini; kimi anlatamaz, sadece yaşar ve çeker gider; kimi ise gitmemek için paylaşır sevdikleriyle çoğu zaman...

22. Yaşantımızda artık geleceğe daha fazla menfaat odaklı baktığımızdan; her anımızı paraya çevrilebilen bir bütün gibi algılamaya çalışırız.

23.Sadece kendimizi anlatıp çevremizden bir yer edinmeyi bıraktığımızda gerçek duygularımızla ilk başta bizler tanışmış olacağız.

24.Bizim dışarıya ait görüntümüzde var olmasını düşündüğümüz ve öncelediğimiz; başkalarının gözünde kariyer ve paramız olduğunu düşündürmek oluyor.

25.Daimi mutluluğun anahtarı hazlarına gem vurabilmekte.

26.Aynaya bakacak yüzümüz bile kalmaz bazen, yaşadıklarımiz ve yaşattıklarımız ruhumuzda ve kalbimizde o kadar derin yaralar açar ki, sanki bedenimiz farklı biz farklıymışız gibi hissederiz.

27. Mutluyken değil, en sıkıntılı olduğumuz zamanlarda genelde doğru kararlar veririz.

28. En büyük başarılar en sancılı dönemlerde; en güzel sanat eserleri kişilerin ağır bir psikolojik dönemden geçtikleri zamanlarda çıkmıştır.

29. İnsan geneli itibariyle kötü değildir, sadece hareketi veya davranışı kötüdür. 10 tane iyiliği 1 kötülüğe tercih etmek ve öyle düşünmek ise, öncelikle insanın kendisine karşı yaptığı en büyük haksızlıktır.

30.Kendimizden aşırı derecede ödün verdikçe, ister istemez karşımızdaki insana beni yönlendirsin diye alan açıyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar