Olumlu İzlenim Bırakmak İçin 6 Öneri

 

 



1. İlk İzleniminize Özen Gösterin

 

İlk tanışmada, ilk görüşmede ilk 7 saniye çok önemlidir. 7 saniye içinde insanlar sizin hakkınızda çıkarımlarda bulunurlar. Bunun için kendinize 5 kelime seçin ve o kelimelere sadık kalacak şekilde davranın (samimi, resmi, neşeli vs.)

 

Yapılan araştırmalara göre insanların ilk görüşte dış görünümünüze göre sizin hakkınızda çıkarımda bulunma olasılığı % 90’dır.

 

2. Doğal Olun

 

Sizinle iletişim kurmak isteyen insanlara doğal olun, samimi davranın. Karşınızdaki insanlar sizin yanınızda gergin hissetmek yerine oldukları gibi davransınlar.

 

Böylece hem siz onlarla daha yakın bir ilişki kurarsınız hem de onlar sizi değerli görürler.

 

3. Sıcak Olun

 

Yüzünüzde gülümsemeyi eksik etmeyin. Çünkü kimse asık suratlı ya da sinirli bakan bir insanla rahat bir şekilde iletişim kuramaz.

 

Ayrıca ifadesiz bir şekilde bakan insanın ne yapacağını kestiremeyen biri onunla iletişim kuramaz.


 





4. Gönüllü Olun

 

Gerek iş hayatında gerekse de sosyal hayatta kendilerini öne atan, aktif olan insanlar daha tercih edilebilen taraftadırlar.

 

5. Coşkulu Ve Canlı Olun

 

Bir iş yaparken ya da konuşurken karşınızdaki insanları etkilemek istiyorsanız coşkulu ve enerji dolu olun. Yaptığınız işlerde hevesli olun.

 

6.  Etkili Konuşmayı Öğrenmek

 

Eğer imkanınız varsa bir toplantıda ya da bir grup içinde konuşma yapmayı deneyin. Böylece kalabalık ortamlarda rahat konuşabilmek adına alıştırma yapmış olursunuz. Hem konuşma yaptığınız ortamda yeni bağlantılar kurma imkanınız da oluşur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar