Carpe Diem - Aşkım Kapışmak -2-

 






1. İnsan kendi hayatını, kendi yaşadıkça güçlenir.

2. Bir kişinin kişiliğini ve de neler yapabileceğini anlamanızın bir yolu da, ısrar ettiği şeylere bakmaktır.

3. İletişimde ve konuşmada aktif olan, dinlemede ve anlamada pasif olur.

4. Bir şeyde çok aktif olmaya çalışma. Çok aktif olunca an’da kalma pasifleşiyor.

5. Çok konuşanların düşüncelerinde samimiyetsizlik vardır. Çok konuşan ya saklar ya abartır. Mutlaka bir şey vardır. Pazarlamacı, siyasetçi vs.

6. Çok konuşunca hayatınla ilgili bilgi verirsin. İnsanoğlu buralarda kazık atar.

7. Susma ama az konuş. Yapacaklarını, düşündüklerini çok anlatma, her insanın iyi enerjisi yoktur.

8. Aşırı kahkaha ve aşırı ağlama iyi değildir, stresten kaynaklanır.

9. Bir başarıda sadece bir kişi varsa, o kişi zalimdir. Her başarıda bir ekip vardır, çünkü her insan bir diğerinin başarı yolculuğunda görevlidir.

10. Hiçbir başarı ve mutluluk, kendimizi başkalarıyla kıyaslayarak oluşmaz. Böyle bir durumda oluşan sadece geçici hazlardır.

 

                                            


11. Bir şeye sahip olmamak, yani bir şeyin yokluğu size sürekli acı veriyorsa, siz ömrünüzde mutlu olmak için değil haz sahibi olmak için yaşıyorsunuzdur.

12. Karşısındakinin dış görüntüsünü, parasını, konumunu, sahip olduklarını sevmek demek, haz duymak demektir. O zamanlar içinde kişi sürekli haz duyduğu için kendisini mutlu zanneder.

13. Beynimizin sağ ön bölgesi haz, zevk ve lezzetle ilgiliyken, sol ön bölgesinde ise acı, elem ve kederden kaçma alanları vardır. Her insan aynı yeri kullanmaz.

14. Bazıları ulaşamayacağı şeyleri sever, karşılık göremedikleri zamansa öfke ve nefret kusarlar. Neyi ve kimi sevdiğin de önemli.

15. Öğrenmeye kapalı insanları eğlendirmek, açık insanları ise bilgilendirmek çok kolaydır.

16.  Nerede kısıtlandıysak, orada özgürleştiriyoruz çocuklarımızı.

17. Başına gelen hiçbir şey gördüğün gibi değil, çünkü sen ona zamanla anlam yükleyip başka bir boyuta taşıyacaksın. İyileri karşılamayı bildiğin gibi, kötü gibi gözükenleri de karşılayabilmelisin.

18. İyi olan her şey kötü gibi gözükenlerin ardında gizlidir.

19. Kötü şeyler başımıza geldiğinde aklımıza şu gelsin; her felaket ardında bir iyilik ve güzellikle gelir. Sadece aradaki zamanı biz bilemeyiz. İşte o zamana dek sabır göstermeliyiz.

20. Başımız sıkıştığında, işler kötüye gittiğinde hastalandığımızda, kaybettiğimizde vb. durumlarda ilk önce kabullenelim, ne öğretilmek isteniyor öğrenelim, sonra da sabırla mücadelemizi verip bekleyelim.




21. Dünyanın en kötü insanının başına bile bir felaket geldiğinde, ardında iyi bir şey vardır. Sadece öğretmesi gerekeni bulmalı.

22. Gerçek şu ki, kalbimizle karşılamalıyız başımıza gelenleri, sonra aklımızdan geçirip değerlendirmeliyiz. Akıl da onay veriyorsa, kalple sarılmalıyız gelenlere.

23. Sevgi insanın dünyasında yer açar. Bilgi ise açılan yerlere gelecek olanları belirler.

24. Hayatta ne ile uğraşıyorsak, dünyanın en önemli işiymiş gibi davranmalıyız. Yaptığımız işten tutalım, dostlarla hoş sohbet ederken bile, çocuğunuzla ilgilenmekten, bir hayvanı severken bile o an için en önemli şeymiş gibi yapmalıyız bunu.

25. İnsan ruhu düşüncesizlikle, boş kalmayla dinlenmez, en güzel şeyleri en samimi şekilde yaptıkça dinlenir.

26.  Zihnin en tehlikede olduğu an, sahibinin boş kaldığı an’dır

27. İnsanoğlu mutluyken dostlarını tanımaz. Çünkü pozitiflikten herkes size iyi görünür. İnsanoğlu acılar yaşadığında anlar gerçekleri, çünkü acı içinde kişinin kendi hatalarını ve çevresindekilerinin hatalarını barındırır.

28. İnsan en çok acı çekerken sorar kendine “ neden?” sorusunu. Mutlu olduğu zaman, “Neden bu güzellik bana verildi?” diye pek sormaz. Çünkü hak ettiğini düşünür.

29.  Pasif kader, kaderde ne varsa olur deyip beklemektir. Aktif kader ise, sonucundan korkmadan çalışmak ve kötü sonuç olsa bile sabırla kabullenmektir.

30.  İnsan kendisini acılardan sonra keşfeder, mutluluktan sonra yapılan, hayatı keşfetmektir.





31. Affetmek yaptıklarını kabullenmek değil, sadece onunla kurduğun olumsuz bağdan kurtulmak demektir. Sonrasında ister görüş ister görüşme.

32. İstekle hedefi birbirine karıştırmayın. Her şeyi isteyebilirsiniz ama her şeyi hedefleyemezsiniz.

33. Gençken yanlışlarımıza doğru diyeni, yetişkinlikte yanlışlarımıza yanlış diyeni, yaşlanınca da yanlışlarımızı görmeyeni ararız.

34. Sosyal yaşamda, ilişkilerimizde başkalarını anlamak önemlidir, fakat abartmaya başladığımızda kendimizi anlamaktan uzaklaşırız.

35. Sevgiyi içselleştirmemiş çocuklar, yani sevildiğini tam anlamıyla algılayamayan çocuklar, ileriki yaşlarda an’ın tadını çıkaramazlar. Genelde ömürleri gelecek zamanda, sevgiyi bulma ümidiyle şimdiki zamanda yaptıkları hatalarla geçer.

36. İnsan değerini fırsatı oldukça, çabaladıkça arttırır.

37. Yapacağın şeyin küçük ya da büyük olması önemli değil. Önemli olan istekli olup, bir davranışta bulunmak.

38. En samimi söylenen seni seviyorum cümlesi, sessiz söylenendir, çünkü sevmek hissetmektir.

39. 1. Kendini kontrol edemeyene, dışarıdan müdahale fayda vermez. İstediğin kadar uğraş, karşındakinin mekanizması gelişmemişse, seni düşman gibi görür. Sıkıntınızı, isteklerinizi, mutluluklarınızı paylaşırken dikkat edin. Eğer hazır değilseniz, herkesin söylediği ve yaptığı size zarar verecektir.

40. Kendi kusurunu gören başkasını ayıplamaz, kendi kusuruna kör olan iletilmez. Allah aklı boşuna vermedi. Duygularınız yoğunlaştığında gerçeği göremezsiniz. îlk önce mantıkla kendi hatanızı fark edeceksiniz. Başımıza gelen her kötü olayda bizim de payımız vardır. İşte o payı bulmak zorundayız. Kendimize, benim hatam nerde diye soralım. Sürekli başkasını ayıplayan, kendi kusurlarını örtmeye çalışandır.

 

 

 


Yorumlar

Popüler Yayınlar