Ferrari'sini Satan Bilge - Robin Sharma -2-

 

1. Kötü bir beslenme şeklinin yaşam üzerinde oldukça belirgin etkileri vardır. Zihinsel ve fiziksel enerjini tüketir. Ruh durumunu etkiler ve zihin açıklığını da engeller.

 

2. Bilgi yalnızca potansiyel güçtür. Gücün görülebilmesi için uygulanması gerekir.

3. Karşılaşabileceğin her problem için her çözüm yazılıdır. Daha iyi bir avukat, baba, arkadaş veya âşık olmak istiyorsan, bir yerde seni bu hedeflere hızla ulaştıracak kitaplar mevcuttur.

4. Yaşamına böylesi bir zenginlik katacak olan, senin kitaplardan çıkaracakların değil, kitapların sonunda yaşamını değiştirecek hiçimde sende ortaya çıkaracaklarıdır.

5. Kitaplar aslında zaten senin içinde olanları görmene yardım eder. Aydınlanma budur.

6. Kendini tanımaya zaman ayırmakla varlığının, sahip olduğunu hiç bilmediğin bir boyutuyla bağlantı kuracaksın.

7. Yarını iyileştirmenin tek yolu bugün neyi yanlış yaptığını bilmektir.

8. Hatalar yaşamın bir parçasıdır ve gelişme için gereklidir.

9. Mutluluk doğru kararlarla, doğru kararlar deneyimle ve deneyim yanlış kararlarla gelir,  Ancak aynı hataları tekrar tekrar, her gün yinelemenin kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu tam da insanları hayvanlardan ayıran bir nitelik olan kendinden haberdar olma yetisinden tamamen yoksunluğun göstergesidir.

10. Yalnızca insanlar kendilerinden bir adım Öteye giderek neyi doğru, neyi yanlış yaptıklarını analiz edebilirler. Bir köpek bunu yapamaz. Bir kuş da.

 



11. . Günlerinde ve genel olarak yaşamında neyin doğru ve neyin yanlış olduğunu düşün.

12. Aslında uyku bir alışkanlıktan başka bir şey değildir ve diğer alışkanlıklarda olduğu gibi istediğin sonucu almak İçin kendini eğitebilirsin.

13. Acı çoğunlukla kişisel gelişimin habercisidir. Ondan korkma. Aksine onu kucakla.

14. Doğu'nun kadim kültüründe güneşin ruha açılan kapı olduğuna inanılırdı. İnsanlar ruhlarıyla birlikte vücutlarının da serpilmesi için ona dua ederlerdi.

15. Öncelikle uykunun miktarı değil kalitesinin önemli olduğunu asla unutmamalısın. Altı saatlik kesintisiz derin uyku on saatlik aralıklı uykudan daha iyidir.

16. Gülmek ruhun ilacıdır, İçinden gelmiyorsa bile bir aynaya bak ve birkaç dakika gül. Kendini harika hissetmekten alıkoyamayacaksın.

17. Zihninde yapacağın her şeyin, arayacağın insanların ve keyif alacağın anların listesini yap.

18. Her gününü son gününmüş gibi yaşadığında yaşamın sihirli bir hale dönüşür.

19. Mantra pozitif bir etki yaratmak amacıyla birbirine eklenmiş kelimelerin oluşturduğu bir diziden başka bir şey değil. Sanskritçede 'man' 'zihin' ve 'tra' 'özgürleştirici' anlamına gelir. Dolayısıyla mantra zihni özgürleştirmek için kullanılan bir cümledir.

20. Kelimeler zihni çarpıcı biçimde etkiler, İster sözlü, isterse yazılı olsunlar güçlü etkilere sahiptirler. Başka insanlara söylediklerin önemlidir ancak kendine söylediklerin daha da önemlidir.




21. Sen bütün gün üzerinde düşündüğün şeysin. Ayrıca bütün gün kendine söylediğin şeysin. Kendine yaşlı ve yorgun olduğunu söylersen, bu mantra sende dış gerçeklik olarak ortaya çıkacaktır. Güçsüz olduğunu ve etrafına ilginin kaybolduğunu söylersen, bu da senin dünyanın doğası durumuna gelecektir. . Fakat kendine sağlıklı, dinamik ve son derece yaşam dolu olduğunu söylersen, yaşamın dönüşüm geçirecektir.

22. Gördüğün gibi, kendine söylediğin sözler senin imgeni etkiler ve imgen gerçekleştirdiğin eylemleri belirler.

23. Kendi imgen senin gelecekte yapacaklarının kehanetini içinde taşır.

24. Bir şeyi yapma becerin olmadığını düşünürsen, örneğin mükemmel bir partner bulmak veya stressiz bir yaşam sürmek gibi, inançların senin kendine bakışını etkiler. Buna karşılık, imgen, mükemmel bir partner bulmak ya da kendine huzurlu bir yaşam biçimi yaratmak için adımlar atmanı da engelleyecektir. Gerçekten bu yönde gösterdiğin çabaları sabote edecektir.

25. Kendine bakışın olayların yöneticisidir.

26. Güzel olan, yaşamında seni geliştirmeyen diğer her şeyi değiştirebildiğin gibi, kendine bakışını da değiştirebilirsin.

27. Karakterini güçlendirmen kendini görme biçimini ve gerçekleştirdiğin eylemleri etkiler.

28. Yaptıkların alışkanlıklarını oluşturmak için bir araya gelir ve bu önemlidir. Çünkü alışkanlıkların seni kaderine yöneltir.

29. Bir düşünce ekersin, bir eylem biçersin. Bir eylem ekersin, alışkanlık biçersin. Bir alışkanlık ekersin, karakter biçersin. Bir karakter ekersin, kaderini biçersin.

30. Doğru şeyleri yap. Gerçek karakterinle uyumlu biçimde yaşa. Dürüst davran. Kalbin seni yönlendirsin. Gerisi kendiliğinden hallolacaktır.



 

 

 






Yorumlar

Popüler Yayınlar