GİTMELİ MİYİM KALMALI MIYIM / HAKAN MENGÜÇ -2-

 



1. Herkes bir aldatmacanın içinde... Hangisi gerçek hangisi değil anlaşılmıyor.

 

2. Neyi dövüp yerdiğine dikkat et. Başkasında dövdüğün şey de sensin. Şikâyet ettiklerini kendin de sahneliyorsun.

 

3. Beklentiler, büyük hayal kırıklıklarının, hüsranın ve mutsuzluğun tohumlarıdırlar. Beklentiler ne kadar artarsa hayal kırıklıklarının da, hüsranın da, mutsuzluğun da şiddeti o denli artar.

 

4. Başkalarından hiçbir beklentiniz yokmuş gibi görünseniz de hayal kırıklıklarınız, hüsranınız ve mutsuzluğunuz varsa sadece kendinize yalan söylemişsinizdir aslında. Beklentisiz görünüp beklentilere kapılmışsınızdır.

 

5. Dışarıdan gelecek dinamiklere bağlı kalmak ya da bu dış dinamiklere odaklı yaşamak içsel olarak büyük çözümsüzlüklere yol açar.

 

6. Kişi kendiyle ilgili cevaplarını aradığı soruları başkalarına sormamalıdır.

 

7. Başkalarına yönelttiğiniz bütün soruları bu kez kendinize yöneltin ki eğer cevaplar konusunda samimiyseniz, boş yere vakit kaybetmemiş olursunuz.

 

8. Yorucudur yalan, arkasını hep takip etmen gerekir.

 

9. Özgüvensiz biri karşısındaki insana da güvenmez.

 

10. Narsisler her zaman haklıdır, daima haklıdır. Onlar her zaman doğrusunu bilir, doğrusunu söyler, doğrusunu yapar. Bir narsisle tartışmaya girmek her babayiğidin harcı değildir.





11. Narsis çocukça ve şımarıkça savunmalara girip inatlaşmaz, zekâsıyla maniple eder ve haklı çıkmanın bir yolunu mutlaka bulur.


12. Narsise sitem etmek de öyle kolay değildir. Ondan özür dilemesini beklerken birden kendinizi ondan özür dilerken bulabilirsiniz.

 

13. Narsis karşısındakini haksız çıkarmak konusunda sahiden de dehadır. Zekâsıyla olayların örgüsünü baştan sona yeniden inşa eder, bambaşka şekilde yeniden örüntüler. Bakış açısıyla, değerlendirme biçimiyle olan bitene yeni ve farklı bir akış kazandırır.

 

14. Narsisin karşısında haklıyken haksız duruma düşmek an meselesidir.

 

15. Başarmak ve mutlu olmak her zaman sayılarla tarif edebileceğimiz bir şey değil.

 

16. Kendinizi huzursuz hissettiğiniz bir an ama küçücük bir an bile olursa bilin ki orada bir terslik var. Duygularımız sinyallerdir. Küçücük olumsuz bir his bile, size çok şey anlatmak istiyor olabilir.

 

17. Her istediğini yapabilmek demek değildi özgürleşmek, ne istediğinden emin olmaktı önce... Emin olduğunu gerçekleştirebilmekti sonra...

 

18. Narsis kendini çok önemser, mağrurdur, kendini metheder, çok konuşur ya da kendi hayalinde bir efsanedir.

 

19. Narsisler yalnızca kendilerine güvenmekle kalmazlar, aynı zamanda kendilerine aşırı güvenirler.

 

20. Üretmek, anlamdır. Değerdir. Uygulamak başka şey, üretmek başka... Çağımızda insanların çoğu birer uygulayıcı... Her biri görev adamı... Bir nevi icracı...





21. Üretmek gelişmekle, büyümekle ilgili... Çabayla, mücadeleyle, inançla, sabırla ilgili...

 

22. Yavaşlamak hiçbir şey yapmamak değildir. Durup beklemek hiç değildir. Gelecekle ilgili kaygılanmaktan, belirsizlikle savaşmaktan geri durmaktır. Gün içinde motora bağlanmış hızlı rutinden çıkmaktır.

 

23. İnsan ancak işbirliği yaptığı bir kaderle yol alırken öğrenebiliyordu gerçekten kim olduğunu ve ne yapmak istediğini...

 

24. Zaman içinde anladım ki kaçmak, kurtulmak, reddetmek, silmek, inkâr etmek, unutmak diye bir şey yok. Olanla barışmak diye bir şey var. Kaderle işbirliği yapmak diye bir şey var.

 

25. İçinde kendinizi kaybettiğiniz şeyin adı aşk olamaz. Kendinizi bulduğunuz şeydir aşk... Güç savaşı değildir, güç birliğidir aşk... Savaş meydanı değil, cennet bahçesidir aşk...

 

26. Bağımlılık köleliktir, bağlılıksa ortaklıktır. Hayat arkadaşlığıdır, yoldaşlıktır.

 

27. Hatalarımı çok sevdim. Çünkü doğruyu anlamanın ve bulmanın yolunu hatalarım sayesinde anlayıp öğrendim.

 

28. Olan her zaman hayırlıdır emin olun. Olmayan da keza öyle... Hayatın yakasından paçasından tutup çekiştirmeye gerek yok. İzin verin olduğu gibi gelsin.

 

29. Dalgalardan korkmayın. Yüzmeyi iyi ve hızlı öğrenmenin yolu sert dalgaların arasına karışmakla mümkün... Göreceksiniz bir süre sonra boğulma korkunuz geçecek. Çünkü artık dalgalarla dans etmeyi öğrenmiş olacaksınız ve artık dalgaları yükselmek için kullanacaksınız.








Yorumlar

Popüler Yayınlar