SEÇME VE İŞE ALMANIN ÖNEMİ



 

Seçme ve işe alma bir organizasyonun geleceği için oldukça önemlidir. Çünkü gereken pozisyona yanlış kişilerin yerleştirilmesi organizasyon için oldukça maliyetlidir. Bu maliyetin önüne geçebilmek için mülakat yapma, seçme ve işe alımda oldukça önemlidir. Çünkü mülakat ile adayın yetenekleri, nitelikleri, işin pozisyonuna uygunluğu değerlendirilir, adaya organizasyon hakkında bilgi verilir, işin tanımı ve iş hakkında bilgi verilir, işletme hakkında adayın kafasında beliren sorular cevaplanır.

 

Seçme ve işe almada ilk olarak organizasyonun, işletmenin ihtiyaç duyduğu pozisyonun iş tanımı mutlaka yapılmalı ve bu pozisyon için gereken yetkinlikler önceden hazırlanmalıdır. Çünkü bu kısımlar oldukça önemlidir. Bu yüzden bu kısımlar iyi analiz edilmelidir.

 

İşin tanımı ve gereken yetkinlikler belirlendikten sonra bu kısımların iş ilanı olarak iş arama platformlarında yayınlanması gerekir. Böylece ilk aşama gerçekleşmiş olur.

 

Diğer aşamalardan bahsedecek olursam bunlar gelen başvuruların alınması,  CV’ lerin incelenmesi, onların değerlendirilmesi, pozisyona uygun adayların mülakata davet edilmesi, eğer en uygun aday fikir birliği ile belirlenmişse o adaya iş teklifinde bulunulması gibi süreçlerinden oluşmaktadır.

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar