HAYAT CESURLARA TORPİL GEÇER / BİRCAN YILDIRIM / KİTAP ALINTILARI -3-



1. Çözemediğin sorunla baş etmeyi öğrendiğinde ancak hayallerine kavuşur, istediğin hayatı yaşayabilirsin.

2. Sen bir başkasın­dan yardım bekleyerek aynı yerde kalırsın, ilerleyemezsin.

3. Allah, hiçbir kulunun senden üstün olmadığını, gü­cünü kabul etmen gerektiğini göstermeye çalışıyor, gücüne sahip çık!

4. İstediğin zenginliğe maddesel ve psikolojik güce ulaşamamanın da tek sebebi gücünü inkâr etmendir.


5. Kendi gücüne inanırsan, başkalarının verdiği değerin hiçbir önemi olmadığını anlayabilirsin.


6. Hayatımdaki birçok kişiyi yanlış ve hatalı görüyorsam sorun bende demektir. Zehirli olan tüm düşünceler benden çıkıyor ve etrafıma yayılıyor. Buna sahip çıkmadan, sorumluluk almadan anlıyorum ki bu oyun hep devam edecek. Kaçmak kaçtığımı büyütmekten başka hiçbir işe yaramıyor.


7. Sen içindeki kötülüğü, öfkeyi, fakirliği, zavallılığı kabul edip onayladın mı o kendisini gös­terme çabasına girmeyecek.


8. Kızdığın, küstüğün, affedemediğin her kişi için kendinin bir parçasıyla küsersin bunu sa­kın unutma.Çünkü hayatındaki herkes senin bir parçanı yansıtmaktadır.


9. Seni inciten, canını yakan kişiyi hayatında hiçbir etkisi olmayan nötr olarak görmeye başladığında ancak onu affetmiş olursun.


10. Affetmeyi reddetmek kendine acı vermeye devam etmektir... Kendini kurban etmeye devam etmektir. Affetmedikçe kafese kapanmış bir kurbansın ve bir kurban olarak kalacaksın. 




11. Unutma insan en çok merak ettiği kişiye dönüşür. Kendinin olabileceğin en iyi versiyo­nunu merak et.


12. Sen ne kadar kendinle barışık ve sevecen olursan ilişkilerin de o kadar başarılı olur.


13.Bir ilişkinin tatsızlaşmaya başladığı nokta bir şeyin belli bir şekilde söylendiği ya da yapıldığı zaman bunu içsel ola­rak kabul etmenin reddedildiği zamandır.


14. Eşinin veya sevgilinin nasıl değişmesi ya da düzelmesi gerektiğini belirlemekten vazgeç­melisin. Onda seveceğin ve takdir edeceğin şeyleri arayıp bulmayı alışkanlık haline getirmelisin. İlişkinin dinamiği böylece çok kolay ve hızlı bir şekilde değişecektir.


15. Unutma hem anne babanın birbiriyle olan ilişkileri hem de seninle olan ilişkileri ilişkilerini yakından etkiler. Onlar senin ilk modelindir çünkü.


16. Unutma sözcükler ruha mühürlenir ve tüm hayatımızı yönetir.


17. Korktuğun şeyleri neden bırakamıyorsun biliyor musun? Korkuyu bırakmanın arkasındaki sır nedir? Biz bir düzeyde korktuğumuz her şeyin gerçekleşmesini bilinçsizce isteriz ve sessizce bekleriz. Bunu bilinçsiz olarak yaparız. İşte bunu bir kez kabul ettiğinde korkunu serbest bırakabilirsin.


18. Zihninin duyduğu ve imgelediği sanki olmuş gibi görünen korkudur. Sanki sen buna olmasını istiyorum düşüncesiyle farkında olmadan korku besliyorsun. Böylelik­le de enerjin o yöne akıyor. Unutma zihnin sadece imgelerle yaratır. “Asla”, “ve”, “ya da”, “yapmamak”, “etmemek” gibi olumsuzluk içeren sözcükleri imgeye dönüştüremediği için bunları yok sayar. Bunun için yapman gereken çok kolay. Ne istediğini dile getir, ne istemediğini değil. Çözüme odaklan.

 
Hedeflerine her zaman zihninin imgeleyebileceği bir şey koy.


19.Gördüğün duyduğun herhangi bir şeyden hoşlanmadığında tersine işleyen bir niyetleri harekete geçi­rebilirsin. Farkına varmadan korktuğun, merak ettiğin şeyi aklında tutarsın çünkü.


20. Zihin olumsuzluk içeren kelimeleri yorumlayamaz. Sus­mayacağım kelimesi olumsuz olduğu için bunu anlamaz ve atlar çünkü imgeleyemez. İmgeleyemeyince çözmek için tüm enerjini oraya yönlendirip direnç yüklemiş olursun.

 
Bunun yerine “İlişkilerimde kendimi, duygularımı ifade eden biri olmayı nasıl başarabilirim?” diyebilirsin.






21.Kaygılandığında kaygılandığın şeyi aklında tutuyorsun ve onu kendine çekiyorsun. Aklında tuttuğun her şeye enerjini koyuyorsun unutma!


22.Olumsuz bir şeyin farkında olmadan meyda­na gelmesini istersin.


23.Genellikle suçlu taraf, mağdu­run acısını etkisizleştirmek için ayrılma öncesinde acılar çeker. Bunu genelde hayatını içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için yapar. Derinlerde vicdanı ona suçlu olduğunu, suçu üstlenip özür dilemesi gerektiğini fısıldar ama vicdanın sesini duymamak, görmemek, hissetmemek için bilinçsizce farklı yöntemlere başvurur. Karşısındaki kişi­ye zarar vermeden yapamayacağını bildiği için acı çeker.


24. Bir ilişkideki önkoşullar; aidiyet, denge ve düzendir.


25. Hayatta bazı şeylerin yola girmeşini veya yoldan çıkmasını sağlayan asıl şey ses tonu ve zamanlamadır.


26. Gerçek yaradılışını ne kadar yadsırsan o kadar ihanete uğrarsın, al­datılırsın, sömürülürsün ya da sana o kadar kötülük ve hak­sızlık ederler.


27. Dış dünyada görmek, deneyimlemek istediğin her şeyi önce içinde hissetmeli, onun var olduğunu kabul etmelisin. Bu yüzden maddesel anlamda dış dünyadaki her şeyi önce içinde düşünmelisin.


28.Yakalamaya çalıştığın şey senden kaçar. Ancak sen onu içinde hissedersen, zaten ona sahip olduğunu kabul edersen rahat olursun ve direnci kaldırırsın.


29. İyi bir evliliği, aşkı, başarıyı veya kariyeri hayal ediyorsan unutma bu senin zaten hamurunda olduğu içindir. Hamurunda olmayan bir şeyi asla hayal edemezsin.


30. Hayallerinin gerçekleşmemesinin tek sebebi onların zaten içinde olduğunu unutman.





31. Unutma acının derinliği alman gereken dersin büyüklüğüyle orantılıdır. Tüm yaşadığın olaylar kendinin bir üst versiyonuna ulaşman için gereklidir.


32. Hikâyelerine takılı kaldığında düşüncelerin çok farklı şekillerde yer alır.


33.En çok değiştirmek istediğin şeye kilitlenirsin unutma çünkü tüm enerjini farkında olmadan oraya kilitliyorsun.


34. Geri adım atmak gibi gözükse de iyileşmenin ilk adımı direnç gösterdiğin her şeyi kabul etmektir.


35. Hayatında direnç göstermeye devam edeceğin herhangi bir şey kesinlikle seni bırakmayacaktır.


36. “Neden”e olan direncin yaşam enerjini emer ve doğal gelişimini engeller. Kendinde, başkalarında veya yaşamda bir hata bulur bulmaz direncin tetiklenir. İç sesin hemen şunları söylemeye başlar: “Böyle olmamalıydı! Neden böyle oldu?” İşte o andan itibaren tüm durumunu değiştirmek için tüm enerjini değiştirirsin... 

37. İnsanla­ra gücenme duygunu içinde yaşattığın sürece onlara bağım­lı kalırsın. Çünkü biliyorsun iyi veya kötü hiç fark etmez, enerji koyduğun her şeyi büyütürsün.


38. İstediğin hayatı yaşayamıyorsan, bir şeylerin hep tamamlanmadığını yarım kaldığını düşünüyorsan bu içindeki gücenme duygusuyla ilgilidir.


39. Başarılı olmak istiyorsan içinde hiç kimseye karşı “Bak bana ne yaptın!” duygusu kalmamalıdır.


40. Hayallerini yaşamanı engelleyen kişileri saptayarak işe başlamak çok önemlidir. Suçladığın kişi ailen, öğretmenin, arkadaşın, akraban kim olursa olsun suçladığın insanlar kendi kendini baltalamak için mükemmel birer mazeret yaratırlar. Olabildiğince mutlu veya başarılı olma­yarak bilinçsizce onları cezalandırıyor olabilirsin. Sözel veya sözel olmayan bir şekilde onlara şu mesajı veriyor olabilirsin:
“Bak ben ne kadar başarısız oldum. Hepsi senin yüzünden. 

Hayatımı mahvettin.” Bazen de suçladığımız kişileri başarı­larımızla övünmesinler diye suçlamak için kendi kendimizi maniple ederiz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar