Politikacılar Hangi Jestleri Tercih Ediyor?

 



 

● Avuç içi aşağıya pozisyonlar. Avuç içinin aşağıya olması üstünlük sağlayıcı bir harekettir. Bu durumda konuşmacı size durumun kontrolü altında olduğunu söyler.

 

● "Hafifçe vurma" jestleri. Bu, konuşmacının önündeki boşluğa hafifçe vuruyormuş gibi yaptığı avuç içi aşağıya bir harekettir. Genellikle rahatlatıcı bir hareket olarak yorumlanır. Konuşmacı size dokunmak için özel olarak uzanıyor ve size her şeyin yolunda olduğunu söylüyordur.

 

● Avucu kaldırmak. Eli parmaklar açık olacak şekilde kaldırmak doğal bir jesttir. Bir kez daha konuşmacının sakin, serinkanlı, kendinden emin olduğunu, konuyla başa çıkabileceğini anlatır.

 







Politikacılar Ne Tür Jestlerden Kaçınmaya Çalışır?

 

Başlangıç olarak, yumruklar. Günümüzde ve bu çağda kimse kan dökmenin peşinde olan birini takip etmek istemez. İnsanlar liderlerinin zihnini topladığını, duygularını kontrol altında tuttuğunu ve katı bir eylem planı geliştirdiğini görmek istiyor. Kürsüde yumruklarla konuşmak genelde bu kişinin haykırmaya hazır olduğu anlamına gelir ancak olası tüm sonuçları dikkate almamıştır.

 

 



NOT: ‘’Beden Dili Hakkında Her Şey’’ kitabından değiştirilmeden alınmıştır.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar