İş Görüşmesinde Kullanılması Önerilen Beden Dili Hareketleri

 



 

 

·       Omurganızı dik tutmayı unutmayın. İster yürürken ister ayakta dururken ya da otururken olsun, hiçbir kambur duruş kabul edilemez. Omurganızı dikleştirdiğinizde sizi daha uzun ve iri gösterir ve bu, kendine güven yansıtan bir duruştur.

 

·       Uygun göz teması kurun. Görüşmeciniz sizinle konuşurken gözlerine bakın ama gözlerinizi dikiyormuş gibi görünmemek için en az on saniyede bir başınızı başka yöne çevirin. Bu, karşıdaki kişi için son derece rahatsız edici olabilir.

 

 

 

·       Ellerinizi gösterin ve onları sakin tutun. Ellerinizi görüşmecinin görebileceği bir yerde tutmak saklayacak bir şeyinizin olmadığını anlatır. Aşırıya kaçmadığı sürece kendinizi ifade etmek için ellerinizi kullanabilirsiniz.

 

 

·       Görüşmecinizin pozisyonunu taklit edin. Bu eski ama iyi bir numaradır. Eğer arkasına yaslanmış bir şekilde oturuyorsa, siz de biraz rahatlayabilirsiniz. Öne doğru eğilirse siz de belli belirsiz öne eğilin. Bu, tabiri caizse aynı hamurdan yoğrulmuş olduğunuzu anlatmanın kurnazca bir yoludur.

 

·       Mutlu ya da en azından doğal ve ilgili görünün. Kaşlarınızı çatmayın ya da dudaklarınızı bükmeyin. Görüşmeciniz ilginç bir şey söylediğinde başınızı sallayın. Başınızı onu dinlediğinizi gösterecek açıda eğin.

 

 

 

·       Yüzünüzü ovuşturmak, kulak memenizi çekiştirmek gibi kendinize dokunacağınız hareketlerden kaçının. Rahatlamak adına yapılan bu kendine dokunuş hareketleri, "Ben çok gerginim!" diye bağırmaktan farksızdır.

 

·       İşi aldığınızı biliyormuşçasına görüşmecinizin elini sıkı, en fazla üç kez sallamak kaydıyla sıkın ve göz teması kurun.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar