USTACA SEVMEK / DON MİGUEL RUİZ / KİTAP ALINTILARI 2

 





1. Bize seçme olanağı kazandıran farkındalığımızdır. Farkındalığımızı sürekli kılarak alışkanlıklarımızı, tepkilerimizi, bütün yaşamımızı değiştirebiliriz. Farkındalığa eriştiğimizde özgür iradeyi yeniden kazanırız. Özgür iradeyi yeniden kazandığımızda gerçekte kim olduğumuzu herhangi bir zamanda anımsamayı seçebiliriz. Farkındalık kazanmışsak unuttuğumuz gerçek kimliğimizi yeniden anımsamayı seçebiliriz.

 

2. Farkındalık kendi yaşamınızın sorumluluğunu üstlenmek demektir. Dünyada olup bitenden sorumlu değilsiniz. Kendinizden sorumlusunuz. Dünyayı siz bu hale getirmediniz. Dünya sizin doğumunuzdan önce böyleydi.

 

3. Kendinizi ne kadar sevdiğiniz sizin bedelinizdir. Yaşam bu bedele saygı gösterir. Kendinizi sevdiğinizde bedeliniz çok yüksektir, bu da kullanılmaya karşı hoş görünüzün çok düşük olduğu anlamına gelir. Düşüktür, çünkü kendinize saygı duyarsınız. Kendinizi olduğunuz gibi seversiniz, bu da bedelinizi yükseltir. Kendinizde sevmediğiniz şeyler bulduğunuzda bedeliniz biraz düşecektir.

 

4.  Hiçbir zaman bütünüyle doyuramayacağınız bütün ihtiyaçlar zihne aittir.

 

5. İnsanlar sevgi avlar. Kendimizi sevmediğimiz için sevgiden yoksun olduğumuza, sevgiye gereksindiğimize inanırız. Sevgiyi bizim gibi olan başka insanlarda avlarız.

 

6. Kendi bedeninizi kabul edebiliyorsanız hemen herkesi, her şeyi kabul edebilirsiniz. İlişki sanatında bu çok önemli bir noktadır.

 

7.  Siz, olduğunuza inandığınızsınız. Olduğunuz gibi olmak dışında yapmanız gereken hiçbir şey yok.

 

8.  Ölmekle uykuda olmak arasındaki tek fark. uykudayken bir beynimiz olduğu için uyanabilmemizdir. Öldüğümüzdeyse beynimiz olmadığından uyanamayız ama düş hala oracıktadır.

 

9. Olduğunuza inandığınızda inandığınız gibi olursunuz.

 

10. Bir tapınaktır bedeniniz, Tanrı'nın yaşadığı canlı bir tapınak. Zihniniz, Tanrı' nın yaşadığı canlı bir tapınaktır. Tanrı içinizde Yaşam olarak yaşar. Tanrı'nın içinizde yaşadığının kanıtı canlı oluşunuzdur. Yaşamınızdır kanıt.

 



 


Yorumlar

Popüler Yayınlar