SUFİ NEFESİ NEDİR?

 






SUFİ NEFESİ NEDİR?

 

Sufi nefesi; dik ve rahat bir oturuş sırasında burundan sakince aldığın nefesi yine burundan, daha ağır bir tempoda geri vererek yapılır.

 

Dört birimde aldığın nefesi, sekiz birimde vererek günde ortalama 10 dakika uygulayacağın sufi nefesiyle, beyin dalganı alfaya çekerek yaşamındaki büyük ve gerçek dönüşümü de başlatmış olacaksın.

 

SUFİ NEFESİ EGZERSİZİ NASIL YAPILIR?

 

1. Kendini iyi ve rahat hissettiğin pozisyonda, dilediğin yerde sufi nefesi yapabilirsin.

 

2.Günün herhangi bir saatinde kendine ayırdığın on dakikalık zaman dilimi içinde sufi nefesi çalışabilirsin.

 

3.  Nefes alıp verirken, sakin ve dingin olmaya özen göstermeli ve bu alışveriş sırasında burnundan sert soluk sesleri çıkarmamalısın. 

 

4.Gözlerin açık olduğunda beynin saniyede ortalama milyarlarca bit veri almaya devam edeceğinden, gözlerini kapatarak nefes çalışman çok daha uygun olacaktır. 

 

5.Nefes alırken dört, verirken sekiz sayılarını tutturmaya çalışıp hesap yapma. Önemli olan ağır nefes alıp daha ağır bir tempoda onu geri verendir. 

 

6.Sufi nefesini günlük hayatın içinde ani gelişen olumsuz olayları çözümlemek için başvuracağın acil önlem paketi olarak kullanma. Bu tekniği her gün istikrarla uygulamaya devam ettiğinde zaten yaşanan olumsuzlukların çözümüne kendi içinde sahip olacaksın. 

 

Kaynak: Aşkın İstilası Yol / Metin Hara


Yorumlar

Popüler Yayınlar