Kİ ENERJİSİ NEDİR?

 




Kİ ENERJİSİ NEDİR?


Var olan her şeyin yapıtaşıdır! Yaşamın enerjisidir...

 Fizikte her şeyin yapıtaşı olarak bildiğimiz “atom” ve “atom altı parçacıkları” da aslında birer “ki” bulutudur. “Ki”nin enerji formlarıyla; maddeleri, bedenleri, hisleri, hormonları, yaşantımızı ve bütün dünyayı var ederiz.

 Gördüğün her şey “Kİ” enerjisidir... Japonya’da “Ki”, Çin’de “Qi” olarak karşımıza çıkan yaşamın enerjisi, Hindistan’da “Prana”, Mısır’da “Ka” ya da “Kelam” eski Türkçede de “Tin” adını alır.

 

AVUÇ İÇLERİNDEN NEFES ÜFLEME EGZERSİZİ NASIL YAPILIR?

 

v Burnundan derin nefes al ve bu nefesi sol omzundan itibaren kolundan geçirerek bileklerine taşıyıp avuç içlerinden dışarıya sakince üflediğini zihninde canlandır! Nefesini nereye yolladığını hayal edersen, enerjin oraya gider!

 

v Nefesini içinde tutup, avuç içlerinden çıkarmaya çalışma!

 

v Egzersiz boyunca derin ve dingin nefesler almaya özen göster.

 

v Yatarak da yapabileceğin halde ilk zamanlarda oturarak ve ellerini karşında duran bir cisme dokunmaya hazır gibi açık tutarak yapmalısın. Kolunun yorulduğunu hissedersen ellerini avuç içlerin yukarı bakacak şekilde dizlerinin üzerine koyarak da çalışabilirsin.

 

v Önce sol elini kaldırarak egzersizi yapmaya başla. Beş dakikanın ardından sağ kolunu da çalışmana katarak toplam on dakika boyunca bu tekniği uygula. Zaman içinde ustalaştıkça egzersize her iki elinle de başlayabilirsin.

 

v Avuç içlerini biraz gergin tutmaya dikkat et. Ellerini sertçe germen avuç içlerinde his belirmesini zora sokar.

 

v Nefes alıp verirken avuç içlerinde his belirmesi için kendini zorlama, sadece bedeninde olan biteni sakince dinle.

 

v Bu çalışmayı günde on dakika boyunca hatta dilersen sufi nefesi egzersiziyle birlikte uyumlayarak yap.

 

v Egzersize, başaramayacağını düşünerek başlama!




 

Egzersizden Sonra


      Egzersiz sırasında avuç içlerinde hiçbir his belirmediğini söyleyebilirsin. Ancak bu yine de senin nefes üflemediğin anlamına gelmez. Nefesini nereye üflediğini hayal edersen, zaten enerjini oraya yollamışsındır. Henüz duyamadığın hislerden dolayı yetersiz olduğunu ya da uygulamayı yanlış yaptığını düşünme. Sadece avuç içlerini çalıştırmaya istikrarla devam et.

 

       Avuç içlerinde sıcaklık, serinlik, karıncalanma, manyetik alan, çekilme, gerilme, esinti, uyuşma veya bunların dışında herhangi bir his deneyimlediysen her şey yolunda demektir.

 

      Her egzersizde ellerinde farklı hisler uyanabilir. Bu farklılıklar, egzersizi yanlış yaptığın ya da yapamadığın anlamına gelmez. “Ki” enerjisi her denemede zaten değişmeye devam edecektir. Örneğin, bugün ellerinde sıcaklık hissederken, diğer günler serinlik duyabilirsin. Hatta mevcut kelimelerinle tanımlayamayacağın hisler de deneyimliyor olabilirsin.

 

       Sağ ve sol ellerinde aynı hislerin belirmesini bekleme. Evrende sağı ve solu aynı olan hiçbir şey yoktur. Simetri evrende olmayan bir şeydir. Bu yüzden sağ ve sol tarafının aynı egzersiz içinde duyduğu hisler bambaşka olabilir. Sağında ve solunda farklı blokajlar söz konusu olabileceğinden, farklı yoğunluklar ve çözülmeler hissedebilirsin.

 

        Birkaç gün denediğin halde avuç içlerinde his belirmediyse enerjini ve yeteneklerini sorgulama. Zihnin, yaşadığın duruma fazla direnç gösterdiğinden yüksek olasılıkla deneyimlediğin şeyleri algılayamıyorsundur. Çalışmalarına istikrarla devam ettiğinde sana avuç içlerinde his belireceğinin garantisini veriyorum. Dolayısıyla, Uzakdoğu’da ustaların onlarca yıl uyguladığı bu teknikleri sadece üç saniye deneyip de kendinden ve yapabileceklerinden vazgeçme.

 

      Ellerinde his belirmediği sürece, neden belirmediği konusunda kendini eksiklikle ya da yetersizlikle yargılayıp durma. Aslında yaptığın tek yanlış “Neden yapamadım?” sorusunu sormandır. Gözlerini kapayıp, sakince nefesini avuç içlerinden üflediğini hayal ettiğinde zaten başarmış olacaksın. Sana sürekli yapamadığını, yapamayacağını, ellerinde en ufak bir his dahi belirmediğini hatta bunun mümkün olamayacağını, o duyduğun karıncalanmaların, uyuşmaların bile egzersizinle hiç ilgisi olmadığını söyleyip duran “zihnini” sustur ve nefesini avuç içlerinden verdiğini hayal et.

 

 

 



 “Kİ” TOPU NASIL YAPILIR?

 

©   Şimdi:

©   Dik ve rahat bir oturuş pozisyonu al.

©    Ağır, sessiz ve dingin nefesler almaya başla.

©   Gözlerini kapat!

©   Evrenin senin avuç içlerindeki oyun hamurun olduğunu düşün ve sadece eğlen, gülümse, oyun oyna!

©   Ellerinin arasında dilersen bir kartopu ya da portakal tuttuğunu bile hayal edebilirsin.

©   “Ki” toplarını gözlerinle görmek için çabalama. (Ustalaştıkça onu görmen mümkün olduğu halde bizim şu anki amacımız onu hissetmek.)

©   Günde en az beş dakika “Ki” toplarıyla oynamaya devam et.

©   Egzersiz sırasında araba sesi, kapı zili, sokak gürültüsü gibi dış etkenlerden dolayı dikkatinin dağıldığını düşünsen de çalışmayı sonlandırma. Sadece dikkatini dışarıdan al ve tekrar kendine çek.

©   Hepsi bu...

Yorumlar

Popüler Yayınlar