AŞKIN İSTİLASI YOL - METİN HARA

 

 



1. Beta beyin dalgası; evrenselliğimizin, ruhsal yeteneklerimizin, bağışıklığımızın düştüğü, hastalıklarımızın, korkularımızın, karmaşamızın ve problemlerin başladığı yerdir...

2. İnanç deneyimlenemeyenin ürünüdür. Deneyim olduğunda, inanç hakikate dönüşür.

3. Önemli olan, yaşadığınız stresin büyüklüğünden ziyade onu ne kadar zihninizde tuttuğunuzdur. Betadan çıkmadığınız sürece, yaşayacağınız ufacık bir stres faktörü dahi koca bir hayatı zehir etmeye yetecektir.

4. Cehennemde yaşarken cenneti göremezsin.

5. Dinlenmek-İstirahat Etmek” demek beyin dalgalarının düşerek, vücudun beslenmesi demektir. Dolayısıyla şezlongda saatlerce hareketsiz kalıp denize bakmak, bedenin ihtiyacı olan dinlenmeyi sağlamak için yeterli olmuyor.

6. Çay, kahve, sigara ve enerji içeceklerinin ardından yatağa giren insanlar çok yorgun oldukları halde kolayca uyumayı başaramazlar. Aldıkları adrenalin hormonunu artıran içecekler onların beyin dalgalarını yükselttiğinden, ihtiyaçları olan istirahatı bir türlü sağlayamazlar.

7.  Alfa beyin dalgasında olduğunda, bedeninle ve ruhunla ilgili verileri kolayca alıp değerlendirebilirsin. Betadayken yazık ki ne bedeninde olup bitenlerle ilgili verileri alman mümkündür; ne de ruhsal olarak ne yaşadığınla ilgili en ufak bir fikrin olur.

8. Beta beyin dalgasındaki bir zihin, olumsuzluğa ve tehlikeye fazlasıyla odaklı olduğundan, her olasılığın içinde negatif senaryolar aramaya devam eder.

9. Betadaki insanlar, hayatlarındaki her olguyu kendilerine yönelik bir saldırı olarak algılarlar, baktıkları her yerde ve her şeyde korkuyla ilgili veriler ararlar. Genelde negatif ve mutsuz olduklarından etraflarında olan bitenin de negatif ve mutsuz taraflarını kolayca yakalayıp ortaya koymayı iyi becerirler.

10. Hayatın boyunca sana yönelik saldırılar olarak kabul ettiğin bütün olaylara, eğer bir adım daha geriden bakmayı denersen, aslında hiçbirinin “saldırı” olmadığını fark edeceksin.







11. Algın değişirse hislerin değişir; hislerin değişirse tepkilerin değişir ve tepkilerin değişirse deneyimin değişir...

12. Yeryüzünde hepimiz sadece “var” olanı yaşıyor olsaydık, aynı duruma baktığımızda kimse farklı yorumlarda bulunuyor olmazdı.

13. Evren söylediğimiz yalanlara göre değil, hissettiğimiz doğrulara göre şekillenir.

14. Sevgi duyduğun şeylerle ilgili korku ve kaygı hissetmeye başladıysan, devreye artık zihnin girmiş ve kalbinle kurduğun temas artık zihinle kurduğun bağımlılık ilişkisine dönüşmüştür.

15. Yaşam akışın içinde, “kötü” hissettiğin noktada yapmak isteyeceğin ilk şey, sana kendini iyi ve mutlu hissettiren o şeyi tekrar geri kazanmak olacaktır. Onu kaybetmemek için artık her şeyini vermeye razı ve deli divane olmaya hazırsındır. Aradığının adı sevgili de olsa, alkol, uyuşturucu, yemek, güç ya da para da olsa peşine düştüğün şey; “alfa beyin dalgasıdır”. Yani hedefin, kendini iyi hissettiğin yeri bulmak ve onu yaşamaktır.



16. Nöropeptidler, beynin ağrıkesici, sakinleştirici ve zevk verici moleküllerdir. Herhangi bir olayın hoşumuza gitmesi ya da yiyecek içecek gibi maddelerin bize zevk vermesi, bu morfin benzeri moleküllerin salgılanması sayesinde oluyor.

17. Nöropeptidler sadece beyinde değil, ciltte, bağışıklık sisteminde, kaslarda, salgı bezlerinde ve tüm organlarda bulunurlar. Bu da demek ki biz üzgün olduğumuzda aslında beyin hücrelerimiz, cildimiz, elimiz, midemiz ve bağışıklık sistemimiz de üzgün oluyor!

18. Nöropeptidlerin genetik kodun da üstünde olduğu düşünülüyor. Yani olumlu düşünen insanlarda genetik bozuklukların görülme şansı azalıyor.

19. Yaşayan her insan ve her memeli günde binlerce kanser hücresi üretiyor ve onları düzenli olarak yeniyor.

20. Beyin dalgaları yükseldikçe bağışıklık sistemi durup iyileşme sonlanırken, beyin dalgaları düştükçe bağışıklık sistemi çalışıp iyileşmeyi başlatır.




                      



21.  Sempatik sinir sistemi nedir?


Kalbin hareketlerini hızlandırır. Kalbi besleyen damarları daraltır. Bronşları genişletir. Bağırsak hareketlerini yavaşlatır.

Sempatik sinir sistemi omurganın iç tarafının iki yanında yer alan ve birer sıra halinde dizili bulunan sinir düğümlerinden oluşur. Omurganın sırt bölgesinden bel bölgesine kadar uzanan sempatik glangliyonlar sinir hücrelerinin bir topluluğudur. Bir yandan omurilik sinirleri yoluyla omurilikle bağlantı kurarken bir yandan da organlara sempatik sinirler gönderirler.




22. Parasempatik sinir sistemi nedir?

Kalbin hareketlerini yavaşlatır. Kalbi besleyen damarları genişletir. Bronşları daraltır. Bağırsak hareketlerini hızlandırır.

Parasempatik sinir sisteminde sinirsel düğümler yoktur. Sinirlerini doğrudan doğruya merkezi sinir sistemindeki hücrelerden almaktadır. Bu hücrelerin aksonları merkezi sinir sisteminden ayrıldıktan sonra sinir verdikleri organların içinde ya da yakınlarında bulunan küçük glangliyon hücreleriyle bağlanırlar.



23. Kutsal inançlarda ve İslamiyet’teki bazı hadislerde insanın hayatı boyunca alacağı nefes sayısının belli olduğu, bu sayının dışında ne bir eksik ne de bir fazla soluk almanın mümkün olmadığı söylenir. Bu kutsal saptamalarda aslında vurgulanan bilgi, yaşam boyu alınan nefesin rakamı değil, nefesin ne hızda alınması gerektiğidir.

24.TETA BEYİN DALGASI:  Zihnin uyku halidir ve bu beyin dalgasında iyileştirici hücreler çok daha fazladır. Bazen derin meditasyonlarda da yakalanabilen bir dalga boyudur.

Frekansı saniyede 5 Hz ila 8 Hz’dir. Teta dalgaları bastırılmış duygular ortaya çıktığında aktifleşir ve yaratıcılık için ihtiyaç duyulan zihinsel bağlantılar bu sayede kurulur.

25. DELTA BEYİN DALGASI: Frekansı en düşük olan beyin dalgasıdır. Saniyede 1,5 Hz ile 4 Hz arasında gidip gelir ve düzensiz yayılır. Uykunun en derin olduğu saatlerde yaşanan deneyimdir (rem uykusu).

Deltanın bir ileri seviyesi için “koma” hali diyebiliriz. Beyin komadayken gereksiz bütün algılarından sıyrılır ve sadece yaşamsal organlara odaklanır.

26. İnsan komaya girdiğinde bağışıklık sistemi en üst düzeyde uyarılmıştır!

27. Komadayken bilinç, neredeyse durma noktasındadır. Beyin, bütün enerjisini yaşamsal organlar üzerinde yoğunlaştırmıştır.

28. Beyin midemiz gibi çalışır, önce bilgiyi alır sonra tekrar yolu ile hazmeder.

29.  Sahip olduğun bilgiyi kullanmadığın sürece,
ona sahip olmak seni ayrıcalıklı kılmayacaktır.

30. İnsanoğlunun düşünce gücüyle ilgili sahip olduğu en büyük yanılgı, düşünce gücünün bedeni ve beyni zorlayarak ortaya çıkabilecek bir kuvvet olduğunu sanmalarıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar