Liderlerin Sahip Olması Gereken Özellikler


Lider Nedir ? 

Lider, ekip arkadaşlarını etkileyebilen, şirketin vizyon, misyon,amaçlarına ve çalışma arkadaşlarının ihtiyaçlarına da uygun olarak orta yol bulup onu uygulayabilen kişidir. 

Liderlerin Sahip Olması Gereken Özellikler

1. Kendini Tanıma
Güçlü, zayıf yönlerini bilen, yönetmeyi mi yoksa yöneltilmeyi mi istediğini bilen liderler kendilerini iyi bir şekilde gözlemlemiş diyebiliriz. Kendisini tanımayı bilen liderler ekip arkadaşlarına kendilerini kolayca tanıyabilmeotedirler. 

2. Çalışma Arkadaşlarını Tanıma
Aynı ekipte yer aldığını çalışma arkadaşlarını tanıyan liderler kimin hangi tür görevi başarı ile tamamlayacağını tahmin edebilirler. Çalışma arkadaşlarını tanıyan liderler şirketin amaçlarını daha çabuk bir şekilde gerçekleştirebilir. 

3. Hedef Belirleme
Liderler yapacakları iş konusunda hedefler belirlemeli ve bu hedefleri ekibindeki çalışma arkadaşlarına açık ve net şekilde belirtmelidir. Belirlenen hedefler ulaşabilir ve gerçekçi olmalıdır. 

4. Ekip Vizyonunu Oluşturma
Liderler, ekipteki çalışma arkadaşlarının ekip vizyonunu içselleştirdiğine mutlaka emin olmalıdır. Ekip vizyonu hem ekipteki çalışma arkadaşları ile belirlenebilirken hem de belirlenmiş vizyon kullanılarak ekip üyeleri de seçilebilmektedir. Burada önemli olan çalışan kişilerin rahat olmaları ve vizyona uyum gösterebilmeleridir. 

5. Yetiştirme
Liderler çalışma arkadaşlarını geleceğe yönelik yetiştirebilmelidir. Çünkü çalışan kişiler liderlerinden ne kadar çok şey öğrenirse liderine ve ekibine o kadar bağlı olacaktır. Ayrıca liderlerine saygı duyacaklardır. Unutmayın ekibiniz yükselmeden siz de yükselemezsiniz! 



Yorumlar

Popüler Yayınlar