EYLEME GEÇME KONUSUNDA KENDİNİ YÜKSELTME YOLLARI

 


Bazen bizler de tembellik yapma hakkını kendimizde görebiliyoruz. Lakin tembellik yaparken aslında birçok şeyi de kaçırabiliyoruz. İşlerimiz yarım kalıyor veya doğru dürüst iş yapmayıp yarım işler sunabiliyoruz. Peki güzel işler ile adınızı duyurmak ister miydiniz?

Gelin bugün güzel işler ortaya çıkarmak için kendimizi eyleme geçirmek adına biraz gaz verelim.

 

 

EYLEME GEÇME KONUSUNDA KENDİNİ YÜKSELTME YOLLARI

 

1.     Yapabilirim inancı / motivasyonu: Bir işe başlarken “yapamam” kalıbını kullanmak yerine “yapabilirim” kalıbını kullanmayı tercih edelim. Böylece iç motivasyonumuz yükselir kendimize daha da güveniriz.

2.     Çevremizden dış destek / dış motivasyon beklemek: Yaptığımız işte engelle karşılaştığımızda ya da yapma isteğimiz azaldığında çevremizdeki insanlardan destek bekleriz. Çevremizden istediğimiz desteği bulamazsak bu defa kitaplara, filmlere sığınırız. Çünkü dış motivasyonun nereden geleceği belli olmaz.

3.     İç disiplin kazanabilmek: İç disiplin, sevmediğin bir işi yapıyor dahi olsan o işi kendine yaptırabilme gücüdür. Kendine “bu işi yapmayı sevmesem de onu bitirmek zorundayım” diyebilmektir.

4.     Dış disiplin etkisi : Burada bahsedilen ise başında otorite olmadan çalışamayanlardır. Bu şekilde çalışan kişiler ödül veya ceza sistemi olmadan çalışamazlar. Dış disiplin etkisinde, bu şekilde çalışanların yaşadığı durumdan bahsedilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar