BAŞARILI İNSANLARIN 14 ÖZELLİĞİ

 


 

Herkes için başarı kriteri farklıdır. Bazı insanlar için başarı tanımı anne olmaktır bazı insanlar için ise zengin olmaktır. Gelin bugünkü yazımda başarılı insanların özellikleri nelermiş onu inceleyelim.

 

Başarılı İnsanların 14 Özelliği

 

1. Başarılı İnsanlar Hayatlarını Planlar Ve Plansız İş Yapmazlar

Başarılı insanların en yetenekli oldukları konular planlama ve organizasyondur. Günleri, aylarını belki de yıllarını planlayan birçok başarılı insan vardır.

 

2. Kendilerine Kesin, Gerçekçi Hedefler Koyarlar

Başarı odaklı insanlar hayali hedefler peşinde koşmazlar. Gerçekçi ve ulaşılabilir hedef peşindedirler.

 

3. Stresli Olaylarda Sakin Kalmaya Çalışırlar

Bazı insanlar kendilerini stresli bir durum içerisinde bulduğunda ne yapacaklarını bilmezler. Başarılı insanlar ise stresli durumlar karşısında kendilerini rahatlatmak amacıyla nefes tekniklerini kullanırlar, kendilerini mutlu eden faaliyetlerde bulunurlar. Başarılı insanlar ayrıca kendilerini rahatlatmak amacıyla meditasyon da yaparlar.

 

4. Hedeflerini Gerçekleştirmek İçin Harekete Geçerler

Boş durmak başarılı insanların yapacağı bir durum değildir. Başarılı insanlar daima hedeflerine ulaşmak için araştırma yaparlar, hedeflerine ulaşmak için harekete geçerler. Başarılı insanlar konfor alanlarını dışında olmayı tercih ederler.

 

5. Başarısız Olmaktan Korkmazlar

Başarılı insanlar başarının olduğu yerde başarısız olma ihtimalinin de olduğunu bildikleri için başarısız olmaktan korkmazlar. Başarısızlıklarını tecrübe olarak görürler.

 

6. Kişisel Bakımlarına Önem Gösterirler

Başarılı insanlar kişisel bakımları için diyet, egzersiz, zihinsel aktivitelerde bulunurlar.

 

7. Hayata Pozitif Yaklaşırlar

Başlarına gelen olumsuz durumlarda motivasyonlarını kaybetmezler, olumsuz olaylarda bile olumlu bir yan bulmaya odaklanırlar. Hayata pozitif bakmaya özen gösterirler.

 


8.  Takım Çalışmasını Severler

Başarılı insanlar bireysel çalışmak yerine takım çalışmasına önem verirler. Çünkü herkesin düşünceleri onlar için önemlidir.

 

9. Bilgi Paylaşmayı Severler

Başarılı insanlar iletişimde olduğu kişiler ile bilgi alışverişi yapmayı severler. Hem bilgilerini aktarmayı hem de çevresindeki kişilerden bir şerler öğrenmeyi severler.

 

10. Soru Sormaktan Çekinmezler

Başarılı insanlar bir konuda bilgi sahibi olmak için çevresindeki insanlara soru sormaktan çekinmezler. Ayrıca sorgulamayı çok severler.

 

11. Tutumlu İnsanlardır

Başarılı insanlar para yönetimi söz konusu olduğunda tutumlu olmayı tercih ederler. Kazandıklarını gereksiz şeylere harcamak yerine tasarruf yoluna gitmeyi tercih ederler. Başarılı insanlar para harcama konusunda ihtiyaç ile arzu arasındaki ince çizgiyi çok iyi bilirler.

 

12. Sabahları Erken Kalkmayı Tercih Ederler

Başarılı insanlar önemli işlerini sabahın erken saatlerinde yapmayı tercih ettikleri için sabahları erken kalkmayı çok severler. Ayrıca bu saatlerde meditasyon, egzersiz, yoga, nefes egzersizi vs. gibi faaliyetler yapmayı severler. Günlerini bu saatlerde organize etmeyi tercih ederler.

 

13. Paylaşmayı Severler

Başarılı insanlar maddi ve manevi olarak bir şeyle paylaşmayı severler. Gerek bilgi olsun gerekse de maddi bir şey olsun paylaşmaktan çekinmezler.

 

14. Okumayı Çok Severler

Başarılı insanlar kitap, dergi, gazete, makale, şiir vs. kendilerini geliştirebilecek her türlü kaynağa açıktırlar ve hepsini okumaya heveslidirler. Fark ettiyseniz başarılı insanların büyük kütüphaneleri vardır. Sanat, müzik, tarih, edebiyat vs. gibi alanlara da oldukça meraklıdırlar. Başarılı insanlar kitap okumayı çok severler. Bu yüzden günlerinin belirli bir kısmını kitap okumaya, bir şey okumaya, araştırmaya ayırırlar.

 

 

Hayatınızda başarının sizlerle olması dileğiyle…

 

 

 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar