Tokalaşma Türleri

Tokalaşma genel olarak birisi ile tanışırken,iş görüşmesinde karşı taraf ile selamlaşırken, resmi ortamlarda selamlaşırken, bir işte ortaklığa karar verildiyse onaylamak için veya herhangi bir şeyin satışı gerçekleşti ise iki kişi veya daha fazla kişi arasında yapılır. Tokalaşmanın da belli başlı türleri vardır. Onlardan bahsedecek olursak ;

1. Düzgün tokalaşma: İki tarafın da eşitlikçi bir konumda olduğu, ellerin yatay bir şekilde olduğu tokalaşma biçimidir. 
2. Baskın tokalaşma: Bir tarafın avuç içinin aşağı, yere bakar pozisyonda el uzattığı tokalaşma biçimidir. 
3. Sandviç Usulü Tokalaşma: Genelde politikacılar kullanır. Karşı tarafa güvenilirlik, dürüstlük ve samimiyet duyguları iletilmeye çalışılır. Karşıdaki kişinin elini iki el arasına alıp tokalaşma biçimidir. 
4. Virütik Tokalaşma: Genelde kadınlar kullanır. Güven eksikliğini ifade eder. Karşısındaki kişinin eline dokunulur ve bırakılır, tokalaşma yapmak için karşıdaki kişinin eli sıkılmaz. 
5. Sanal Sıkma: Karşı taraf elini uzatır, elinizi sıkmaz, elinizi sallamaz, siz karşı tarafın elini sallar ve sıkarsınız. Genel olarak zayıf kişiliği ve çekingenliği ifade eder. 
6. Gergin Kol Uzatma: burada kişinin mahrem alanı dar olabilir. Karşı tarafın elini rahat edeceği bir mesafede tutmak isteyebilir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar