Beden Dili - El Hareketleri 1


Ellerimiz beden dili konusunda kendisine oldukça geniş bir yer bulmaktadır. Bazen bilmeden yaptığımız bir el işareti ile yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliriz. Gelin bugün beden dili konusunda işlenen el hareketlerinin anlamlarına bakalım.

Elimizle ağzımızı kapatmak : karşı tarafa genellikle yalan söylüyormuşuz gibi bir algı bırakırız. Eğer bu hareketi karşımızdaki insanı dinliyor iken yapıyorsak kendisine inanmıyormuşuz gibi bir izlenim vermekteyiz.  Ya da bir kişi yanlış bir şey söylediğini düşünüyorsa da  eli ile ağzını kapatır.

Elimizle çenemizi okşamak : Burada karşımızdaki kişinin anlattıklarına yoğunlaştığımızı, dikkatimizin yoğun olduğunu, bir karar veriyor olduğumuzu ifade ederiz.

Elimizin yüzümüzde olması : Bu durumda yaşadığımız olaydan, kişiden, ortamdan rahatsız olduğumuzu, olumsuz bir durumun olduğunu, endişelendiğimizi, korktuğumuzu veya yalan söylediğimizi ifade ederiz.

Elimizi kullanarak kulağımızla oynamak : İyi bir dinleyici olduğumuzu, konuşmaya katkıda bulunmak istediğimizi, düşündüğümüzü veya bir karar veriyor olduğumuzu ifade ederiz.

Elimizin boynumuza dokunması : Boynumuzun kaşınmış olabileceğini, şüphelendiğimizi, emin olamadığımızı ifade ederiz.

Yaka çekiştirmek : Yalan söylediğimizi ya da söyleyebileceğimizi ifade ederiz.

İşaret parmağımızın dudağımızda olması : Karşımızdaki kişinin anlattıklarına katkıda bulunmak istediğimizi ya da bir şey söylemek istediğimizi ifade ederiz.

Gözlerimizi ovuşturmak : Bakışlarımızı kaçırmak istediğimizi, eğer ovuşturma süresi kısa ise bir şey gizlemek istediğimizi, yalan söylediğimizi, ya da sıkıldığımızı ifade ederiz. Eğer ovuşturma süresi uzun ise yorgun olduğumuzu, uykusuz olduğumuzu, sıkıldığımızı ifade ederiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar