Dil Nasıl Geliştirilir?

 




1. Dili geliştirmek için hevesiniz olsun.

2. Dil öğrenme konusunda kendinize güveniniz tam olsun.

3. Hangi dil olursa olsun, okuma, yazma, dinleme ve konuşma olarak dörde ayrılan dil becerisine özen gösterin. Bu dört beceri üzerine yoğunlaşın.

4. Gelişmek istediğiniz dilde makale, haber, hikaye, dergi vb. metinler okuyun. (onlinenewspapers.com çok sayıda uluslararası ve İngilizce gazeteye ulaşabileceğiniz sitedir. gutenberg.org ücretsiz e-kitap okuyabileceğiniz bir sitedir.)

5. Öğrenmek istediğiniz dil İngilizce ise İngilizce şarkılar dinleyin. Anladığınız sözleri bir kağıda yazarsanız hem dinleme hem de yazma becerinizi geliştirmiş olursunuz.

6. Bir kavanozun içine küçük kağıtlara yeni öğrendiğiniz, bilmediğiniz kelimeleri yazın ve içine koyun. Eğer kelimeleri öğrendiğinize inanıyorsanız ikinci bir kavanoza bildiğinize kesin emin olduğunuz kelime kağıtlarını koyun.

7.  Cep telefonunuzun, bilgisayarınızın ve sosyal medya hesaplarınızın dilini İngilizce yapın ve öyle kullanmaya çalışın.







8. İngilizce öğrenmeye yönelik uygulamalar kullanın . (Dualingo, openenglish, busuu vs.)

9.  İngilizceye yönelik blog sayfanız olsun ve blog sayfanıza İngilizce metinler yazmaya çalışın.

10.  İzlediğiniz filmlerden, okuduğunuz kitaplardan öğrendiğiniz yeni kelimeleri not edin. Bu amaç için kullanacağınız bir defteriniz olsun.

11. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri görebileceğiniz yerlere asın.

12.  İngilizce forum sitelerindeki tartışmalara katılın. Hem aynı zevki paylaştığınız yeni arkadaşlar edinirsiniz hem de dilinizi geliştirmek için bir adım atmış olursunuz.

13.  Kendinizi öğreneceğiniz dile maruz bırakın. Genellikle bu dili duymaya, görmeye, yazmaya, okumaya özen gösterin.

14. Boş zamanlarınızda öğreneceğiniz dilin sözlüğünü okuyun, karıştırın, araştırın.

15. Yeni bir dil öğrenirken zorlansanız dahi vazgeçmeyin. Unutmayın başarı, vazgeçmeyenlerin yanındadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar